juni 2023

Mastercourse Storytelling

Schrijven in Frankrijk

In juni organiseert Master Your Story een Mastercourse Storytelling in het prachtige Anrosey in Frankrijk. Een week lang werk je onder begeleiding van gelauwerd schrijver Manon Uphoff en story editor Iris van Vliet aan je manuscript, verhaal of scenario. Elke dag volg je een inspirerende masterclass of workshop over storytelling in literatuur, films en op tv, schrijf je zelfstandig aan je eigen werk en krijg je van de docenten persoonlijke feedback en ondersteuning.
Lijkt het je geweldig om je een week lang onder te dompelen in zon, zee, zwembad en schrijven? Schrijf je dan in voor de Mastercourse Storytelling in juni 2023! 

- Inspirerende masterclasses en workshops -

- Met gelijkgestemden -

- Op een prachtige locatie - 

- Feedback van professionals -

Let op: deze mastercourse wordt op dit moment gepland. Nog niet alle informatie is beschikbaar. Foto's en aanvullende informatie volgen snel. Hou onze website dus in de gaten. 

Anrosey, Frankrijk

Wanneer?

Juni 2023
(exacte data volgen nog)

Waar?

Kosten

€1650,- p.p.
(Mastercourse + vol pension)

Inschrijven

Aanmelden kan t/m 30 maart 2023

Frankrijk_Elzas_Haut-Rhin01
Frankrijk_Elzas_Haut-Rhin01

press to zoom
Frankrijk_Elzas_Haut-Rhin01
Frankrijk_Elzas_Haut-Rhin01

press to zoom
1/1
 

Voor wie?

Voor mensen die net als wij dol zijn op verhalen. Die gedreven en gemotiveerd lezen, kijken en schrijven. Die meer willen weten over de vele vormen die er voor een verhaal mogelijk zijn. Die enthousiast worden van de mogelijkheid om een week lang met volle aandacht bezig te zijn met storytelling, met het schrijven aan eigen werk en met het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. 

Om de beste aandacht te kunnen bieden werken we met een kleine groep van maximaal 8 cursisten. Wees er dus snel bij. Vanaf 5 aanmeldingen vindt de cursus definitief plaats. Uitsluitsel hierover ontvang je uiterlijk zondag 31 maart 2023. 

Wat krijg je allemaal?

3 masterclasses, 2 workshops, 1 lezing en individuele begeleiding 

Ruime tweepersoonskamer en een gezamenlijke woonkamer met prachtig uitzicht
 

Vol pension, dus inclusief goed verzorgd ontbijt, lunch & diner

Feedback van ervaren, betrokken docenten en van medecursisten

6 overnachtingen in een prachtig landgoed in Frankrijk

Geheel verzorgde dagexcursie inclusief diner en drankjes

* Tevens bij de prijs inbegrepen: bad- en bedlinnen, drankjes tijdens verblijf, desgewenst transfer van en naar het vliegveld. Niet inbegrepen: vliegtickets en verzekeringen. 

 

Inhoud van de cursus

Tijdens de mastercourse in Kroatië, op het 'gouden eiland' Krk, bieden wij je de mogelijkheid je op een mooie, aansprekende en inspirerende locatie te bekwamen op het gebied van storytelling en het schrijven van fictie en scenario. Je krijgt les van twee docenten: Manon Uphoff en Iris van Vliet. Beiden beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van schrijven, scenario, dramaturgie en in het geven van cursussen, workshops en masterclasses.

 

De cursus richt zich op Story (storytelling). Op verschillende manieren van verhalen vertellen: in literatuur (verhalen, romans, novellen) en in films en televisieseries.

Van tevoren kan je je idee, deel van je manuscript/scenario of een korte tekst (max. 2000 woorden) inzenden en aangeven waar je je verder in zou willen ontwikkelen.

De inzet van deze week is om creatieve inspanning en ontspanning te combineren. Om het schrijven te stimuleren en te ondersteunen door persoonlijke begeleiding. Met onze dagelijkse masterclasses en workshops bieden we je de handvatten om nog meer te halen uit lezen, schrijven én kijken. We werken aan je (schrijf)bekwaamheid en kennis over storytelling. Gedurende deze week maken wij ruim gebruik van woord en beeld; van tekst- en filmfragmenten en voorbeelden uit bekroonde en/of bijzondere series (Netflix, HBO). Je krijgt van ons prikkelende opdrachten, ontvangt uitgebreid individuele feedback op deze opdrachten en we besteden aandacht aan je eigen werk. Je gaat individueel aan de slag, maar werkt ook met de andere cursisten samen. Je leest elkaars werk en voorziet het van feedback. Zo leren we met én van elkaar. 

En dat alles in een plezierige en ontspannen sfeer, in een prachtige omgeving en met twee betrokken docenten die niets liever doen dan hun liefde voor verhalen delen. 

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

 

Storytelling over grenzen heen; literatuur, films en series - Spelen met genre - Arena; de basis van je vertelling - Hoe komt een personage tot leven?  - De zin en onzin van plot - Dialoog als topje van de ijsberg - Narratieve middelen en details 

Verblijf

We verblijven in een aangenaam landgoed in Anrosey, Frankrijk

 

Faciliteiten: 3 tweepersoonskamers met eigen badkamers, 2 eenpersoonskamers, uitzicht vanaf het terras en de patio, grote tuin, wifi, volop plekjes om rustig te schrijven, heerlijk verzorgde lunch en diner door aanwezige koks.

Programma

Dag 1 - Aankomst/ontvangst

Ochtend + middag: Welkom met gezamenlijke lunch, introductielezing en kennismaking.
Vrije tijd om de omgeving te verkennen. 
Avond: Gezamenlijk diner met afsluitende borrel in de tuin.

Dag 2 

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door masterclass 1.
Middag: Lunch, daarna zelf schrijven, gelegenheid persoonlijke begeleiding.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 3  

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door workshop 1.
Middag: Lunch, daarna werken aan opdrachten uit de workshop en schrijven aan eigen werk. Gelegenheid tot persoonlijke begeleiding of vrije tijd.
Avond: Diner, filmvertoning.

Dag 4   

Ochtend: Bespreken opdrachten, individuele begeleiding of zelf schrijven.
Middag: Lunch, gevolgd door masterclass 2.
Avond: Diner met later op de avond een Franse proeverij.

Dag 5 - Excursiedag

Ochtend: Ontbijt, daarna vertrek naar stad.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Avond: Diner in restaurant + late night drinks. Terug naar het verblijf.

Dag 6 

Ochtend: Ontbijt. Workshop 2.
Middag: Bespreking eigen werk/eindgesprekken.
Avond: Masterclass 3 en afsluitende filmquiz.

Dag 7 - Laatste dag

Ochtend: Ontbijt. Afscheid met lokaal presentje.
Terugreis (afhankelijk van vluchttijden wordt er ook nog een lunch verzorgd).

 

In april 2023 is er een mogelijkheid tot kennismaking in hartje Utrecht (Ledig Erf). Tijdens deze kennismaking hoor je nog meer over de inhoud van de cursus, kun je vragen stellen en leer je de docenten (Manon Uphoff en Iris van Vliet) en mede-cursisten kennen. 

Je kunt je aanmelden voor deze Mastercourse t/m zaterdag 30 maart 2023.
Let op: de cursus biedt ruimte voor maximaal 8 deelnemers. 

CONTACT