top of page

juni 2024

Mastercourse Storytelling

Schrijfweek in Frankrijk

In juni organiseert Master Your Story een Mastercourse Storytelling in het mooie Anrosey in Frankrijk. Een week lang werk je onder begeleiding van gelauwerd schrijver Manon Uphoff en story editor Iris van Vliet aan je manuscript, verhaal of scenario. Elke dag volg je een inspirerende masterclass of workshop, schrijf je zelfstandig aan je eigen werk en krijg je van de docenten persoonlijke feedback en ondersteuning. We verblijven op een heerlijke locatie, gerund door Maria Thijssen.

Lijkt het je geweldig om je een week lang onder te dompelen in inspiratie, zon en schrijven? Schrijf je dan in voor de Mastercourse Storytelling in juni 2023! 

- Inspirerende masterclasses en workshops -

- Met gelijkgestemden -

- Op een heerlijke en inspirerende locatie - 

- Feedback van professionals -

Anrosey, Frankrijk

Wanneer?

4 t/m 11 juni 2023

Waar?

Kosten

1375,-
(volpension, exclusief reiskosten)

Inschrijven

Aanmelden kan t/m 31 maart 2023

Voor wie?

Voor mensen die net als wij dol zijn op verhalen. Die gedreven en gemotiveerd lezen, kijken en schrijven. Die meer willen weten over de vele vormen die er voor een verhaal mogelijk zijn. Die enthousiast worden van de mogelijkheid om een week lang met volle aandacht bezig te zijn met storytelling, met het schrijven aan eigen werk en met het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. 

Om de beste aandacht te kunnen bieden werken we met een kleine groep van maximaal 8 cursisten. Wees er dus snel bij. Vanaf 5 aanmeldingen vindt de cursus definitief plaats. Uitsluitsel hierover ontvang je uiterlijk zondag 31 maart 2023. 

Anchor 1

Wat krijg je allemaal?

Diverse masterclasses & workshops en individuele schrijfbegeleiding 

Volop schrijfplekjes in de Franse buitenlucht
 

Vol pension, dus inclusief goed verzorgd ontbijt, lunch & diner

Feedback van ervaren, betrokken docenten en van medecursisten

6 overnachtingen op een inspirerende locatie in Frankrijk

Geheel verzorgde dagexcursie inclusief diner en drankjes

* Tevens bij de prijs inbegrepen: bad- en bedlinnen, drankjes tijdens verblijf, desgewenst transfer van en naar het vliegveld. Niet inbegrepen: trein-, bus-, of vliegtickets, reiskosten en verzekeringen. 

Anchor 2

Inhoud van de cursus

Tijdens de mastercourse in Frankrijk bieden wij je de mogelijkheid je op een mooie, rustige en inspirerende locatie te bekwamen op het gebied van storytelling en het schrijven van fictie en scenario. Je krijgt les van twee docenten: Manon Uphoff en Iris van Vliet. Beiden beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van schrijven, scenario, dramaturgie en in het geven van cursussen, workshops en masterclasses.

 

De cursus richt zich op Story (storytelling). Op verschillende manieren van verhalen vertellen: in literatuur (verhalen, romans, novellen) en in films en televisieseries. Van tevoren kan je je idee, deel van je manuscript/scenario of een korte tekst (max. 2000 woorden) inzenden en aangeven waar je je verder in zou willen ontwikkelen.

De inzet van deze week is om creatieve inspanning en ontspanning te combineren. Om het schrijven te stimuleren en te ondersteunen door persoonlijke schrijfbegeleiding. Met onze dagelijkse masterclasses en workshops bieden we je de handvatten om nog meer te halen uit lezen, schrijven én kijken. We werken aan je (schrijf)bekwaamheid en kennis over storytelling. Gedurende deze week maken wij ruim gebruik van woord en beeld; van tekst- en filmfragmenten en voorbeelden uit bekroonde en/of bijzondere dramaseries. Je krijgt van ons prikkelende opdrachten, ontvangt uitgebreid individuele feedback op deze opdrachten en we besteden aandacht aan je eigen werk. Je gaat individueel aan de slag, maar werkt ook met de andere cursisten samen. Je leest elkaars werk en voorziet het van feedback. Zo leren we met én van elkaar. 
 

De omgeving

En dat alles in een plezierige en ontspannen sfeer, in een prachtige omgeving en met twee betrokken docenten die niets liever doen dan hun liefde voor verhalen delen. In en om de accommodatie zijn heerlijke werkplekjes te vinden waar je rustig en privé kunt zitten. En tijdens het ontbijt, de lunch en het diner schuiven we met z'n allen aan tafel, waar de koks heerlijke, verse, lokale gerechten serveren. De accommodatie is eenvoudig, maar prachtig gelegen, schoon, van alle gemakken voorzien en vooral: ver weg uit de drukte. Het huis ligt in een klein dorpje met drie straten en een kerkje. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, er is een groot stuk land met moestuin, een wei met grazende schaapjes, fruitbomen en een overdekte buitenkeuken. Het is er 's nachts muisstil, met alleen het geluid van uiltjes, en er is geen lichtvervuiling. Kortom: de ideale plek om in alle rust te schrijven. Meer weten over de locatie? Neem een kijkje op de website van gastvrouw Maria Thijssen. 

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

 

De exacte invulling van de week bepalen we aan de hand van het schrijfniveau en de wensen en behoeften van de deelnemers. In ieder geval komt 'het verhaal' uitgebreid aan bod en besteden we aandacht aan diverse schrijftechnieken. 

Verblijf

We verblijven in een eenvoudig, maar charmant, authentiek en zeer aangenaam landgoed in Anrosey, Frankrijk, op ongeveer 10 km van de Bourgogne

Anchor 4

Faciliteiten: 3 x tweepersoonskamers met gedeelde badkamers, 3 x eenpersoonskamers, 1 x driepersoonskamer, grote tuin met buitenkeuken, wifi, volop plekjes om rustig te schrijven, uitstekend verzorgd ontbijt, lunch en diner door de aanwezige koks, elke dag vers brood, heerlijke borrelhapjes

Reizen: Anrosey ligt op ongeveer 6,5 uur rijden van de Randstad. Het is ook mogelijk om met de trein te reizen (via Parijs), of met de Flixbus (in +/- 9 uur). Transfer vanaf het station is mogelijk. 

Programma

Dag 1 - Aankomst/ontvangst

Ochtend + middag: Welkom met gezamenlijke lunch, introductielezing en kennismaking.
Vrije tijd om de omgeving te verkennen. 
Avond: Gezamenlijk diner met afsluitende borrel in de tuin.

Dag 2 

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door masterclass 1.
Middag: Lunch, daarna zelf schrijven, gelegenheid persoonlijke begeleiding.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 3  

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door workshop 1.
Middag: Lunch, daarna werken aan opdrachten uit de workshop en schrijven aan eigen werk. Gelegenheid tot persoonlijke begeleiding of vrije tijd.
Avond: Diner, filmvertoning.

Dag 4   

Ochtend: Bespreken opdrachten, individuele begeleiding of zelf schrijven.
Middag: Lunch, gevolgd door masterclass 2.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 5 - Excursiedag

Ochtend: Ontbijt, daarna vertrek naar het mooie stadje Bèze
Middag: Uitgebreide lunch in restaurant
Daarna: de grotten bezoeken en boottochtje over de ondergrondse rivier
Avond: Terug naar verblijf voor diner. Later op de avond nog een gezellige kleine borrel met wijn en hapjes.

Dag 6 

Ochtend: Ontbijt. Workshop 2.
Middag: Bespreking eigen werk/eindgesprekken.
Avond: Masterclass 3 en afsluitende filmquiz.

Dag 7 - Laatste dag

Ochtend: Ontbijt. Afscheid met lokaal presentje.
Terugreis (afhankelijk van eventuele vluchttijden wordt er ook nog een lunch verzorgd).

Anchor 3

In april 2023 is er een mogelijkheid tot kennismaking in hartje Utrecht (Ledig Erf). Tijdens deze kennismaking hoor je nog meer over de inhoud van de cursus, kun je vragen stellen en leer je de docenten (Manon Uphoff en Iris van Vliet) en mede-cursisten kennen. 

Je kunt je aanmelden voor deze Mastercourse t/m zaterdag 30 maart 2023.
Let op: de cursus biedt ruimte voor maximaal 8 deelnemers. 

CONTACT
bottom of page