top of page

oktober 2024

Mastercourse Storytelling

Schrijfweek in Scandinavië

In het najaar van 2024 organiseert Master Your Story een Mastercourse Storytelling in Scandinavië. Een week lang werk je onder begeleiding van gelauwerd schrijver Manon Uphoff en Iris van Vliet (story editor) aan je manuscript, verhaal of scenario. Elke dag volg je een inspirerende masterclass of workshop over storytelling (in literatuur, films en op tv), schrijf je zelfstandig aan je eigen werk en krijg je van de docenten persoonlijke feedback en ondersteuning.
Lijkt het je geweldig om in de gouden gloed van de Kroatische nazomer een week lang, genietend van een geheel verzorgd verblijf in een historische omgeving, te schrijven? Schrijf je dan in voor de Mastercourse Storytelling in september 2023! 

- Inspirerende masterclasses en workshops -

- Met gelijkgestemden -

- Op een prachtige locatie - 

- Feedback van professionals - 

Let op! De mastercourse voor najaar 2024 wordt nog uitgestippeld. Dat betekent dat de data en accommodatie nog kunnen wijzigen. Er wordt dan vanzelfsprekend gezocht naar een vergelijkbare accommodatie.  

Wanneer?

Oktober 2023
(exacte periode volgt nog)

Waar?

Rojnici, Istrië

Kosten

€1750,- p.p.

(Mastercourse + vol pension)

Inschrijven

Aanmelden kan t/m 30 juli 2023

Anchor 1

Voor wie?

Voor mensen die net als wij dol zijn op verhalen. Die gedreven en gemotiveerd lezen, kijken en schrijven. Die meer willen weten over de vele vormen die er voor een verhaal mogelijk zijn. Die enthousiast worden van de mogelijkheid om een week lang met volle aandacht bezig te zijn met storytelling, met het schrijven aan eigen werk en met het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. 

Om de beste aandacht te kunnen bieden werken we met een groep van maximaal 8 cursisten. Wees er dus snel bij. Vanaf 6 aanmeldingen vindt de cursus definitief plaats. Uitsluitsel hierover ontvang je uiterlijk 31 juli 2023.  

Wat krijg je allemaal?

3 masterclasses, 2 workshops, 1 lezing en individuele begeleiding 

Ruime tweepersoonskamers en een gedeelde woonkamer en keuken
 

Vol pension, dus inclusief goed verzorgd ontbijt, lunch & diner

Transfer vanaf de luchthaven

6 overnachtingen in een sfeervolle villa mét zwembad en wifi

Geheel verzorgde dagexcursie naar Pula, inclusief diner en drankjes

* Tevens bij de prijs inbegrepen: bad- en bedlinnen, drankjes tijdens verblijf, desgewenst transfer van en naar het vliegveld. Niet inbegrepen: vliegtickets en verzekeringen. 

Anchor 2

Door wie?

Je krijgt les van twee docenten: schrijver en scenarist Manon Uphoff en script editor en filmdocent Iris van Vliet. Samen beschikken zij over een zeer ruime kennis en ervaring op het gebied van schrijven, scenario, dramaturgie en in het geven van cursussen, workshops en masterclasses. In het Louis Hartlooper Complex geven zij de cursus De Kunst van het Kijken en in het Literatuurhuis in Utrecht verzorgen zij schrijfcursussen over Story in alle vormen. 

IMG_9463.jpg

Inhoud van de cursus

Tijdens de mastercourse in Istrië, Kroatië, vlakbij de historische stad Pula, bieden wij je de mogelijkheid je op een mooie, aansprekende en inspirerende locatie te bekwamen op het gebied van storytelling en het schrijven van fictie en scenario. 

 

De cursus richt zich op Storytelling. Op verschillende manieren van verhalen vertellen: in literatuur (verhalen, romans, novellen) en in films en televisieseries.

Van tevoren kan je je idee, deel van je manuscript/scenario of een korte tekst (max. 2000 woorden) inzenden en aangeven waar je je verder in zou willen ontwikkelen.

De inzet van deze week is om creatieve inspanning en ontspanning te combineren. Om het schrijven te stimuleren en te ondersteunen door persoonlijke begeleiding. Met onze dagelijkse masterclasses en workshops bieden we je de handvatten om nog meer te halen uit lezen, schrijven én kijken. We werken aan je (schrijf)bekwaamheid en kennis over storytelling. Gedurende deze week maken wij ruim gebruik van woord en beeld; van tekst- en filmfragmenten en voorbeelden uit bekroonde en/of bijzondere series (Netflix, HBO). Je krijgt van ons prikkelende opdrachten, ontvangt uitgebreid individuele feedback op deze opdrachten en we besteden aandacht aan je eigen werk. Je gaat individueel aan de slag, maar werkt ook met de andere cursisten samen. Je leest elkaars werk en voorziet het van feedback. Zo leren we met én van elkaar. 

En dat alles in een plezierige en ontspannen sfeer, in een prachtige omgeving en met twee betrokken docenten die niets liever doen dan hun liefde voor verhalen delen. 

Anchor 3

Verblijf

We verblijven in 2 mooie, ruime woningen van Villas Adagio in het plaatsje Rojnici, vlak bij de historische stad Pula.

Faciliteiten: ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer, woonkamer met keuken, privé-buitenzwembad met zonnestoelen, 850 m2 tuin, wifi

Anchor 4

Programma

Dag 1 - Aankomst/ontvangst

Ochtend + middag: Welkom met gezamenlijke lunch, introductielezing en kennismaking.
Vrije tijd om de omgeving te verkennen.
Avond: Gezamenlijk diner met afsluitende borrel bij het zwembad.

Dag 2 

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door masterclass 1.
Middag: Lunch, daarna zelf schrijven, gelegenheid tot persoonlijke begeleiding of vrije tijd in Rojnici.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 3  

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door workshop 1.
Middag: Lunch, daarna werken aan opdrachten uit de workshop en schrijven aan eigen werk. Gelegenheid tot persoonlijke begeleiding.
Avond: Diner en filmvertoning.

Dag 4   

Ochtend: Bespreken opdrachten, individuele begeleiding of zelf schrijven.
Middag: Lunch, gevolgd door masterclass 2.
Avond: Diner met later op de avond een Kroatische proeverij (bij het zwembad).

Dag 5 - Excursiedag

Ochtend: Ontbijt, daarna vertrek naar Pula (een van de bekendste historische steden van Kroatië).
Middag: Rondleiding door Pula met gids en zelf op pad.
Avond: Diner in restaurant + late night drinks in Pula. Terug naar villa’s.

Dag 6 

Ochtend: Ontbijt. Workshop 2.
Middag: Bespreking eigen werk + eindgesprekken.
Avond: Masterclass 3 en afsluitende filmquiz.

Dag 7 - Laatste dag/vertrek

Ochtend: Ontbijt. Afscheid met Kroatisch presentje.
Terugreis (afhankelijk van vluchttijden wordt er ook nog een lunch verzorgd).

In september 2023 is er een mogelijkheid tot kennismaking in hartje Utrecht (Ledig Erf). Tijdens deze kennismaking hoor je nog meer over de inhoud van de cursus, kun je vragen stellen en leer je de docenten (Manon Uphoff en Iris van Vliet) en mede-cursisten kennen. 

Vluchtinformatie

De mastercourse in Istrië, Kroatië is exclusief vliegtickets van en naar Pula. Dat hebben we om twee redenen gedaan: ten eerste variëren de ticketprijzen voor vluchten naar Pula, Kroatië. De kans is groot dat wij tickets voor een hogere prijs inkopen dan waarvoor je ze zelf online kunt vinden. Ten tweede kunnen we ons goed voorstellen dat je je verblijf in het prachtige Istrië misschien wel wilt verlengen. Door zelf een ticket te boeken heb je hier alle vrijheid in. Transavia biedt directe en betaalbare vluchten aan naar Pula vanaf Rotterdam (kosten ongeveer 100 euro p.p. retour). 

*Wij bieden een gratis transfer aan van en naar vliegveld Pula 

Je kunt je aanmelden voor deze Mastercourse in Kroatië t/m 30 juli 2023. 

Villas Adagio
Rojnici, 52207 Barban
Kroatië 

CONTACT
bottom of page