top of page

oktober 2024

Mastercourse Storytelling

Schrijfweek in Scandinavië

In het najaar van 2024 organiseert Master Your Story een Mastercourse Storytelling in Scandinavië. Een week lang werk je onder begeleiding van gelauwerd schrijver Manon Uphoff en Iris van Vliet (story editor) aan je manuscript, verhaal of scenario. Elke dag volg je een inspirerende masterclass of workshop over het schrijven, schrijf je zelfstandig aan je eigen werk en krijg je van de docenten persoonlijke feedback en ondersteuning. En natuurlijk ga je gedurende de week ook informeel in gesprek met ons én met andere schrijvers en zijn er diverse leuke activiteiten (zoals een filmquiz en een mini-excursie) tussen het schrijven door. Lijkt het je geweldig om in de herfst een week lang te schrijven in de prachtige Scandinavische natuur? Schrijf je dan in voor de Mastercourse Storytelling in oktober 2024! 

- Inspirerende masterclasses en workshops -

- Met gelijkgestemden -

- Op een heerlijke locatie - 

- Feedback van professionals - 

Let op! De mastercourse voor najaar 2024 wordt op dit moment nog uitgestippeld. Maar je kunt je wel al vrijblijvend aanmelden. We zetten je dan op de voorlopige deelnemerslijst en brengen je als eerste op de hoogte. 

Wanneer?

Oktober 2024
(exacte periode volgt nog)

Waar?

Scandinavië

Kosten

€1475,- p.p.

(mastercourse + vol pension, exclusief reiskosten)

Inschrijven

Aanmelden kan t/m 30 juli 2024

Anchor 1

Voor wie?

Voor mensen die net als wij dol zijn op verhalen. Die gedreven en gemotiveerd lezen, kijken en schrijven. Die meer willen weten over de vele vormen die er voor een verhaal mogelijk zijn. Die enthousiast worden van de mogelijkheid om een week lang met volle aandacht bezig te zijn met storytelling, met het schrijven aan eigen werk en met het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. 

Om de beste aandacht te kunnen bieden werken we met een groep van maximaal 10 cursisten. Wees er dus snel bij. Vanaf 8 aanmeldingen vindt de cursus definitief plaats. Uitsluitsel hierover ontvang je uiterlijk 31 juli 2024.  

Wat krijg je allemaal?

Inspirerende masterclasses & workshops én individuele schrijfbegeleiding 

Een prachtige locatie middenin de natuur, waar je in alle rust kunt schrijven
 

Vol pension, dus inclusief goed verzorgd ontbijt, lunch & diner

Feedback van ervaren, betrokken docenten en leuke gesprekken met medecursisten

Nieuwe inzichten & vaardigheden voor het schrijven en schrijfadvies waarmee je verder kunt

Geheel verzorgde mini-excursie inclusief diner in plaatselijk restaurant.

* Tevens bij de prijs inbegrepen: bad- en bedlinnen, drankjes tijdens verblijf, desgewenst transfer van en naar het vliegveld. Niet inbegrepen: vliegtickets en verzekeringen. 

Anchor 2

Door wie?

Je krijgt les van twee docenten: gelauwerd schrijver en scenarist Manon Uphoff en story editor/scriptcoach Iris van Vliet. Samen beschikken zij over een zeer ruime kennis en ervaring op het gebied van schrijven en 'het verhaal' en in het geven van cursussen, workshops en masterclasses. 

IMG_0392_edited.jpg

Inhoud van de cursus

Tijdens de mastercourse in Scandinavië bieden wij je de mogelijkheid je op een mooie, rustige en inspirerende locatie middenin de natuur te bekwamen in het schrijven.  Van tevoren kan je je idee, deel van je manuscript/scenario of een korte tekst (max. 2000 woorden) inzenden en aangeven waar je je verder in zou willen ontwikkelen.

De inzet van deze week is om creatieve inspanning en ontspanning te combineren. Om het schrijven te stimuleren en te ondersteunen door persoonlijke schrijfbegeleiding. Met onze masterclasses en workshops bieden we je de nieuwe inzichten en 'gereedschap' om nog meer te halen uit het lezen en schrijven. Je krijgt van ons prikkelende schrijfopdrachten, ontvangt uitgebreid individuele feedback op deze opdrachten en we besteden aandacht aan je eigen werk. Je gaat individueel aan de slag, maar werkt soms ook met de andere cursisten samen in groepjes. Zo leren we met én van elkaar. Verderop op deze pagina vind je een globaal weekprogramma. 

En dat alles doen we in een plezierige en ontspannen sfeer, in een prachtige omgeving en met twee betrokken docenten die niets liever doen dan hun liefde voor verhalen delen.

Verblijf

We zijn op dit moment bezig met het uitstippelen van de schrijfweek in Scandinavië. Over de accommodatie is nog geen informatie beschikbaar.

Anchor 3

Faciliteiten: (Nog niet bekend)

Anchor 4

Programma

Dag 1 - Aankomst/ontvangst

Ochtend + middag: Welkom met gezamenlijke lunch, introductielezing en kennismaking.
Vrije tijd om de omgeving te verkennen.
Avond: Gezamenlijk diner met afsluitende borrel bij het zwembad.

Dag 2 

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door masterclass 1.
Middag: Lunch, daarna zelf schrijven, gelegenheid tot persoonlijke begeleiding of vrije tijd in Rojnici.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 3  

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door workshop 1.
Middag: Lunch, daarna werken aan opdrachten uit de workshop en schrijven aan eigen werk. Gelegenheid tot persoonlijke begeleiding.
Avond: Diner en filmvertoning.

Dag 4   

Ochtend: Bespreken opdrachten, individuele begeleiding of zelf schrijven.
Middag: Lunch, gevolgd door masterclass 2.
Avond: Diner met later op de avond een Kroatische proeverij (bij het zwembad).

Dag 5 - Excursiedag

Ochtend: Ontbijt, daarna vertrek naar Pula (een van de bekendste historische steden van Kroatië).
Middag: Rondleiding door Pula met gids en zelf op pad.
Avond: Diner in restaurant + late night drinks in Pula. Terug naar villa’s.

Dag 6 

Ochtend: Ontbijt. Workshop 2.
Middag: Bespreking eigen werk + eindgesprekken.
Avond: Masterclass 3 en afsluitende filmquiz.

Dag 7 - Laatste dag/vertrek

Ochtend: Ontbijt. Afscheid met Kroatisch presentje.
Terugreis (afhankelijk van vluchttijden wordt er ook nog een lunch verzorgd).

In september 2024 is er een kennismakingsmiddag in hartje Utrecht. Tijdens deze kennismaking hoor je nog meer over de inhoud van de cursus, kun je vragen stellen en leer je de docenten (Manon Uphoff en Iris van Vliet) en mede-cursisten kennen. 

Je kunt je aanmelden voor deze Mastercourse in Scandinavië t/m 30 juli 2024. 

(Exacte locatie nog niet bekend)

CONTACT
bottom of page