top of page

juni 2024

Mastercourse schrijven

Schrijfweek in Kroatië

In juni 2024 organiseert Master Your Story een nieuwe schrijfweek, in het prachtige Istrië, Kroatië. Een week lang werk je onder begeleiding van gelauwerd schrijver Manon Uphoff en story editor Iris van Vliet aan je manuscript, verhaal of scenario. Elke dag volg je een inspirerende masterclass of workshop, schrijf je zelfstandig aan je eigen werk en/of krijg je van de docenten persoonlijke feedback en ondersteuning. We verblijven op een heerlijke en inspirerende locatie in het pittoreske dorpje Vižinada.

Lijkt het je geweldig om je een week lang onder te dompelen in inspiratie, zon en schrijven? Schrijf je dan in voor de Mastercourse Storytelling in juni 2024! 

- Inspirerende masterclasses en workshops -

- Met gelijkgestemden -

- Op een prachtige en inspirerende locatie - 

- Feedback van professionals -

Vižinada, Istrië (Kroatië)

Wanneer?

2 t/m 9 juni 2024

Waar?

Kosten

€1475,-
(volpension, exclusief reiskosten en eventuele meerprijs voor privékamer)*

Inschrijven

Aanmelden kan t/m 20 maart 2024

* Tevens bij de prijs inbegrepen: bad- en bedlinnen, desgewenst transfer van en naar het vliegveld. Niet inbegrepen: trein-, bus-, of vliegtickets, reiskosten en verzekeringen. 

Anchor 1

Voor wie?

Voor mensen die net als wij dol zijn op verhalen. Die gedreven en gemotiveerd lezen, kijken en schrijven. Die meer willen weten over de vele vormen die er voor een verhaal mogelijk zijn. Die enthousiast worden van de mogelijkheid om een week lang met volle aandacht bezig te zijn met storytelling, met het schrijven aan eigen werk en met het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. 

Om de beste aandacht te kunnen bieden werken we met een kleine groep van maximaal 10 cursisten. Wees er dus snel bij. Vanaf 8 aanmeldingen vindt de cursus definitief plaats. Uitsluitsel hierover ontvang je uiterlijk 21 maart 2024. 

Wat krijg je allemaal?

Inspirerende masterclasses & workshops én individuele schrijfbegeleiding 

Een prachtig uitzicht, volop schrijfplekjes én een heerlijk zwembad
 

Vol pension, dus inclusief goed verzorgd ontbijt, lunch & diner

Feedback van ervaren, betrokken docenten en leuke gesprekken met medecursisten

Nieuwe inzichten & vaardigheden voor het schrijven en schrijfadvies waarmee je verder kunt

Geheel verzorgde mini-excursie naar Movotun, inclusief diner in restaurant.

Anchor 2

Inhoud van de cursus

Tijdens de mastercourse in Kroatië bieden wij je de mogelijkheid je op een mooie, rustige en inspirerende locatie te bekwamen op het gebied van storytelling en het schrijven van fictie en scenario. Je krijgt les van twee docenten: Manon Uphoff en Iris van Vliet. Beiden beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van schrijven, scenario, dramaturgie en in het geven van cursussen, workshops en masterclasses. Van tevoren kan je je idee, deel van je manuscript/scenario of een korte tekst (max. 2000 woorden) inzenden en aangeven waar je je verder in zou willen ontwikkelen.

De inzet van deze week is om creatieve inspanning en ontspanning te combineren. Om het schrijven te stimuleren en te ondersteunen door persoonlijke schrijfbegeleiding. Met onze masterclasses en workshops bieden we je de handvatten om nog meer te halen uit lezen, schrijven én kijken. Je krijgt van ons prikkelende opdrachten, ontvangt uitgebreid individuele feedback op deze opdrachten en we besteden aandacht aan je eigen werk. Je gaat individueel aan de slag, maar werkt soms ook met de andere cursisten samen in groepjes. Zo leren we met én van elkaar. 
 

De omgeving

En dat alles in een plezierige en ontspannen sfeer, in een prachtige omgeving en met twee betrokken docenten die niets liever doen dan hun liefde voor verhalen delen. In en om de accommodatie zijn heerlijke werkplekjes te vinden waar je rustig en privé kunt zitten. En tijdens het ontbijt, de lunch en het diner schuiven we met z'n allen aan tafel, waar heerlijke, verse, lokale gerechten worden geserveerd. De accommodatie is prachtig gelegen in het kleine, pittoreske plaatsje Vižinada, in het hart van magisch-mooi Istrië, omringt door groen. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen, langs wijngaarden en olijfvelden
. Kortom: de ideale plek om in alle rust te schrijven. In de nabije omgeving liggen o.a. de plaatsjes Porec en Motovun, die het bezoeken waard zijn. Meer weten over de locatie? Neem een kijkje op de website van onze accommodatie: Ritossa Rural Apartments 

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

 

De exacte invulling van de week bepalen we aan de hand van het schrijfniveau en de wensen en behoeften van de deelnemers. In ieder geval besteden we aandacht aan het vinden van je eigen stem en stijl, bespreken we diverse schrijftechnieken en duiken we in het schrijfproces. 

Verblijf

We verblijven in een prachtig pand met drie appartementen. De appartementen hebben uitzicht op de tuin, de vallei, of de bergen en zijn van alle gemakken voorzien. Het centrale pand heeft een heerlijk zwembad en waanzinnig uitzicht. 

Anchor 4

Faciliteiten: De accommodatie bestaat uit twee appartementen & één studio-appartement. Er zijn diverse tweepersoonskamers en in het grootste appartement is ook een vierpersoonskamer, met losse bedden. Elk appartement heeft een eigen keukentje, wifi, airco, een terras of patio en minimaal één badkamer. In de ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd in de gezamenlijke ruimte of in de tuin. Naast dit verblijf is er een centraal gebouw waar we elke dag bij elkaar komen voor de workshops, de individuele gesprekken en voor de lunch en het diner. In de grote tuin met zwembad is tevens volop plek om te schrijven. 

Reizen: Vižinada ligt op +/- 60 km van Vliegveld Pula. Met de auto is het in ongeveer 14 uur te rijden. Ook is het mogelijk om betaalbaar met de bus te reizen, bijvoorbeeld met Flixbus of Omio. 

Programma

Dag 1 - Aankomst/ontvangst

Welkomstwoordje en kennismaking.
Avond: Gezamenlijk diner en borrel in de tuin.

Dag 2 

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door masterclass 1.
Middag: Lunch, daarna zelf schrijven. In de middag workshop 1. 
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 3  

Ochtend: Ontbijt, gevolgd door workshop 2.
Middag: Lunch, daarna werken aan opdrachten uit de workshop en schrijven aan eigen werk. Gelegenheid tot persoonlijke begeleiding of vrije tijd.
Avond: Diner. Filmvertoning.

Dag 4   

Ochtend: Bespreken opdrachten, individuele begeleiding en/of zelf schrijven.
Middag: Lunch, gevolgd door workshop 3.
Avond: Diner. Vrije avond.

Dag 5 - Mini-excursie

Ochtend: Ontbijt en tijd om zelf te schrijven.
Middag: Lunch en daarna vertrek naar stadje Motovun. 
Afsluitend diner in restaurant. 

Dag 6 

Ochtend: Ontbijt en tijd om te schrijven.
Middag: tijd om te schrijven + inloopspreekuur docenten.
Avond: Diner en korte presentaties eigen werk.

Dag 7 

Ochtend: Ontbijt.

Middag: Lunch, gevolgd door slot/adviesgesprekken met docenten. 
Avond: Afsluitende filmquiz.

Dag 8 - Laatste dag

Ochtend: Ontbijt. Afscheid met lokaal presentje.
Terugreis (afhankelijk van eventuele vluchttijden wordt er ook nog een eenvoudige lunch verzorgd).

Anchor 3

In april 2024 is er een kennismaking/informatiemiddag in hartje Utrecht (Achter de Dom). Tijdens deze kennismaking hoor je nog meer over de inhoud van de cursus, kun je vragen stellen en leer je de docenten, Manon Uphoff en Iris van Vliet, en mede-cursisten (beter) kennen. 

Je kunt je aanmelden voor deze Mastercourse t/m 20 maart 2024.
Let op: de cursus biedt ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

CONTACT
bottom of page